3 e bericht
Door: Nico
Blijf op de hoogte en volg Nico
13 Februari 2009 | Verenigde Staten, Manhattan
gisteren
onbijt is toch wel redelijk hier, helemaal volproppen want het is en blijft gratis.
daarna met een big apple greeter(iemand die gratis bezoekers van New York rondleid) naar Brooklyn gegaan,
we zatten net in de subway toen 3 cubaanse muzikanten instapten, en begonnen te spelen, daarna ging de zangert met z'n hoed rond voor een flooitje.
het waaide hier gisteren enorm hard, politie die straten afzette vanwege vallende takken enzo. was blij dat ik veel gegeten had, want had even geen zin om een flying dutchman te zijn.
met zo'n greeter kom je dan op plaatsen waar je anders nooit komt, dat is wel intressant. mooie dure wijk gezien waar de mensen wonen die op wallstreet werken, originele pizza gegeten vlak onder de brooklyn bridge pizza voor 2pers kost dan 14$ en je betaald 2$ exstra per soort beleg, de standaart pizza is dus veel kaler dan in nl, maar wel veel lekkerder
daarna ben ik alleen verder gegaan over de brooklyn bridge naar manhattan, prachtige brug! met uitzicht op de wolkenkrabbers van lower manhattan en zicht op het vrijheidsbeeld, daarna ben ik helemaal naar midtown gelopen zo'n 2uur en 50 straten verder ben je dan.
toen wilde ik daar wat frrrrrruit kopen jaha overal supermarkten die 24 uur per dag open zijn maar op de fruitafdeling liggen alleen maar appels en een verdwaalde mandarijn, ik overal vragen in die supermarkten waar ik het dan wel kon kopen, wisten ze niet stelletje konijnen.
toen kwam ik een dik mama tegen die het mij kon vertellen, dus heb ik die avond op mijn hotelkamer met annanas bananen en druiven gezeten
het oversteken blijft leuk hier, je moet echt zelf kijken of er wat aan komt en niet altijd lopen als iedereen het doet, ik zag twee tantes lekker vrolijk en blij al pinda's etend over steken terwijl het rood was maar er liepen een paar mensen gauw over, oef ze laggen bijna op de motorkap van een taxi zonde van die pinda's natuurlijk.
verderop trek een luid roepende man zijn hotdogkar over straat, een taxi laat iemand uistappen half op de weg, iemand op een racefiets vliegt voorbij, een man staat half op de weg look look look sale sale sale te roepen iets verderop staat zijn kar op de stoep vol met tassen voor 10$
muzikanten op de stoep bleren de gekste liederen, dik mama's die met een schoonmaak kar de straten langs gaan hebben de grootste lol als ze elkaar tegen komen
op elke kruising politie die het verkeer regeld, gillende sirenes, muzikanten en schrijvers die op straat hun cd of boek willen geven
overal zwaar ronkende trucks, enzo.
vandaag is het mooi weer even wat parken bekijken en mischien naar het vrijheidsbeeld, de subway is geweldig, snel en makelijk en redelijk makelijk te begrijpen
bay bay
13 Februari 2009 - 16:35
Jacco:
Zo, je bent weer lekker aan het sightseeing geweest. Het is dus wel de moeite om mee te lopen met een greeter, meld je daarvoor aan of verzamel je dan gewoon ergens op een bepaald punt..? En eten die amerikanen geen fruit ofzo, verkopen ze wel vruchtendrank?
Ga je zo naar Central Park of zijn er nog meer parken daar? Schijnt erg leuk te zijn. Doe rustig aan, niet (met of zonder pinda's) door rood lopen... ;-) -
13 Februari 2009 - 18:27
Arie:
Hey Nico,
Leuke belevenissen joh.
Was jij eigenlijk de enige die met de greeter meeliep of gaat dat in een groep?
Al dat fruit en vitamine V klinkt mij erg gezond allemaal. Doe de groeten aan het vrijheidsbeeld. En waar blijven de foto's nou eigenlijk:)??
mzzl -
13 Februari 2009 - 19:04
Woudia:
leuk je verhalen te lezen!!!
groetjes woudia -
13 Februari 2009 - 19:43
Papa:
Je kan wel schrijvert worden vind tie. We lezen je verhalen met plezier hier. Ga zo door Ga zo door m'n zoon.
groeten van Ma en Pa.
en Martin natuurlijk, maar die heeft nog geen internet en moet alles van bezijen horen.